Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Onderzoek naakt slapen

30 August 2024

Onderzoek: zoveel procent van de Nederlanders slaapt naakt, met oordoppen of allebei

Slaap is een essentieel onderdeel van ons dagelijks (en nachtelijk) leven. En de manier waarop we ons voorbereiden op een goede nachtrust kan sterk variëren. Wij waren benieuwd hoe Nederland het liefst in bed ligt en hoe Nederlanders het lekkerst slapen. Wil jij bijvoorbeeld weten in welke provincie het meest naakt wordt geslapen? Lees dan snel verder.

Naakt slapen. Voor sommigen klinkt het misschien een beetje ongemakkelijk, terwijl anderen het zien als de ultieme manier om tot een goede nachtrust te komen. Van een betere nachtrust tot voordelen voor je gezondheid. Er zijn tal van redenen om die pyjama aan de haak te laten hangen. Zo denken ook 13% van de Nederlanders. Zij geven namelijk aan de voorkeur te hebben voor naakt slapen. Waarom we ervoor kiezen om naakt te slapen? Dat zie je in onderstaande grafiek:

Grafiek naakt slapen 1

Groningers echte naaktslapers Terwijl sommigen zweren bij het comfort van een pyjama, zijn er provincies waar het idee van naakt slapen de norm lijkt te zijn. Er komen uit het onderzoek namelijk zeker verschillen naar boven per provincie. Inwoners van de provincie Groningen blijken bijvoorbeeld de grootste naaktslapers van Nederland te zijn. Hoe dat in de andere provincies zit, zie je hieronder:

Naakt slapen grafiek 2

Slaapmaskers Het gebruik van slaapmaskers is een makkelijke manier om in een wat lichtere omgeving toch tot een goede nachtrust te komen. Maar hoe populair zijn deze nachtmaskers eigenlijk onder Nederlanders? 7% van de respondenten zegt te slapen met een slaapmasker. En verschilt dit gebruik veel per provincie? Ook dit namen we mee in het onderzoek en hier kwamen een aantal opvallende verschillen uit. Naakt slapen grafiek 3

In stilte in slaap sussen En dan zijn er nog de oordoppen. Veel lawaai om je heen als jij even lekker op één oor wil? Dan is het wel zo lekker om die oordoppen in te proppen en niks meer te horen wat jouw slaaprust kan verstoren. Hierin zijn ook per provincie verschillen te zien. Inwoners van Flevoland (17%) en Noord-Brabant (12%) gebruiken namelijk opvallend vaker oordoppen dan inwoners in bijvoorbeeld Groningen (5%) of Friesland (6%). Naakt slapen grafiek 4

Verantwoording onderzoek Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.075 Nederlanders door middel van een survey in augustus 2024.

Klik hier voor onze dekbedovertrekken categorie!

Kees
Kan ik je helpen?