Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Wat kun je doen tegen snurken?

10 February 2022

Als je snurkt, ben je je niet bewust van de herrie die je maakt. Maar degene die naast of bij je in de kamer slaapt helaas wel. Eén van de gevolgen van snurken is een gefragmenteerde slaap die leidt tot vermoeidheid overdag. Als je chronisch snurkt, raadpleeg dan jouw zorgverlener om er zeker van te zijn dat je geen obstructieve slaapapneu of een ander gezondheidsprobleem hebt. Maar als je slechts een amateur-houtzager bent, vind je hieronder enkele eenvoudige huismiddeltjes die misschien kunnen helpen om de rust en stilte in jouw huishouden terug te krijgen.

Actie: Gratis McGregor Dekbed

Gebruik een luchtbevochtiger

Verwarming droogt de binnenlucht uit en het delicate weefsel in de neus en keel is daar gevoelig voor. Het gebruik van een koele luchtbevochtiger helpt om een deel van dat vocht in de lucht te vervangen, waardoor het comfortabeler en gemakkelijker wordt om door de neus te ademen. Je kunt een paar druppels etherische olie aan de luchtbevochtiger toevoegen voor extra voordelen. Pepermunt en eucalyptus bijvoorbeeld helpen om de neusholtes op natuurlijke wijze te openen, voor onder meer verlichting van snurken. Als je een snurkende hond hebt, zal een luchtbevochtiger die ook helpen.

douche nemen

Neem een douche

Een warme, stomende douche voor het slapengaan helpt bij een verstopte neus, zodat je gemakkelijker kunt ademen. Als alternatief kun je stoom inhaleren door een kom gekookt water op tafel te zetten (eventueel etherische olie toe te voegen) en over de kom te leunen. Adem diep in, door de neus. Misschien wil je een handdoek over je hoofd gebruiken om een tenteffect te creëren dat de stoom naar jouw gezicht leidt. Geef het minstens 5 tot 10 minuten voor het beste resultaat.

Smeer de keel

Olijfolie is een sterk ontstekingsremmend middel en kan zwellingen in de luchtwegen verminderen. Het verlicht ook de pijn en vermindert de trillingen in de keel die snurken veroorzaken. Neem gewoon een borrelglas met olijfolie en neem daarvan twee of drie slokjes voor het slapengaan. Honing heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en bedekt de keel, waardoor snurktrillingen worden verminderd. Meng een theelepel honing in een kopje heet water, of een kopje kamille- of gemberthee en drink het ergens na het eten en voor het slapengaan. Kamille staat bekend als een spier- en zenuwverslapper, waardoor je comfortabel kunt slapen. Gember heeft het voordeel van antibacteriële effecten.

pexels-marta-branco-1340116

Gebruik kruiden

Overweeg het gebruik van natuurlijke kruiden om snurken te voorkomen en een goede nachtrust te bevorderen. Pepermunt heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen het hele ademhalingssysteem te openen. Neem een druppel of twee pepermuntolie in een glas warm water en gorgel ermee voor het slapengaan. Kurkuma is een krachtig antibioticum en antiseptisch middel en is een van de beste kruiden voor verlichting van snurken. Interessant is dat deze eigenschappen worden versterkt wanneer kurkuma wordt gemengd met melk. Deze combinatie maakt het ook een geweldige booster voor het immuunsysteem. Meng twee theelepels gemalen kurkuma in een kop warme melk om "gouden melk" te maken. Drink het ongeveer een half uur voor het slapengaan.

Slaap op je zij

Als je op jouw rug slaapt, kan de tong naar de achterkant van de keel gaan en de luchtstroom blokkeren, waardoor je gaat snurken. Slaap in plaats daarvan op je zij. In die houding stroomt de lucht gemakkelijker, waardoor dit de beste slaaphouding is om te stoppen met snurken. Pro-tip: je kussen kan hierin je beste bondgenoot of ergste vijand zijn. Zorg ervoor dat jouw kussen je hoofd en nek goed ondersteunt. op zij slapen

Af en toe snurken is meestal geen ernstig probleem. Het is vooral vervelend voor je partner. Maar als je langdurig snurkt, verstoor je niet alleen het slaappatroon van jouw naasten, maar schaad je ook jouw eigen slaapkwaliteit en daarmee jouw gezondheid. Probeer al onze adviezen toe te passen voor verlichting en maak hopelijk een einde aan het snurken. Mocht niets werken, zoek dan contact met de huisarts voor verder onderzoek.

Kees
Kan ik je helpen?